Besöksmål

Vänersborg – musiken, vattnets och bergens stad

Att besöka Vänersborg innebär att man har närheten till mycket intressanta turistattraktioner så som att vandra på Hunneberg och Halleberg, besöka Kunga-jaktmuseet, bada i Vänern eller åka till grannstaden Trollhättan och besöka Innovatum Science Center, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och experimentlusta, SAABs museum samt beundra Fallen och Slussarna.

Vänersborg har många vackra promenadstråk utefter Vänerns stränder och vandringsleder på Halle och Hunneberg. På sommaren kan man åka på älgsafari på Hunneberg, hyra cyklar och ta en tur på våra härliga cykelvägar, stadsvandring, bada längs Vänerns strand och mycket mer.

Åk endast några mil västerut till västkusten, besök Saltön (Skaftö), Uddevalla, Lysekil, Smögen, eller åk upp mot Dalsland och besök Dalslands kanal.

För familjen finns flera olika upplevelser i bland annat Vattenpalatset, Leklandet och Innovatum Science Center.

Känner man för att shoppa finns det mysiga affärer i Vänersborgs centrum. Vill man besöka ett shoppingscenter är det endast 6 km till Överby köpcentrum.

Om man önskar att bara ta det lugnt, rekommenderar vi en weekend helg hos oss med ansiktsbehandling, massage, floating, friskvård, pool och god mat samt härliga promenader.

Läs mer om våra motions- och relaxerbjudanden.