Hållbarhet

Vi jobbar ständigt mot nya mål för att öka hållbarheten – inte bara för vårat hotell utan även för Sverige och världen. 

Vi följer noga hållbarhetsarbetet inom Nordic Choice Hotels.

Inom Nordic Choice Hotels delar vi en tradition och en kultur att gör mer än det som förväntas av oss –  för gästerna, våra medarbetare, samhället och miljön. Vi kallar detta WE CARE!

5 hållbara fokusområden:

-Hållbar hotelldrift

-Matrevolution – minska matsvinnet – hållbara råvaror

-Mångfald – allas lika värde – en arbetsplats för alla

-Lokalt samhällsansvar

-Etisk handel – krav på leverantörer – spårbarhet – miljöpåverkan

Läs gärna mer här: www.nordicchoicehotels.se/samhallsansvar

Vi är anslutna till Hållbarhetsklivet via Turistrådet Västsverige

-ett arbete för en hållbar besöksnäring i Västsverige.

Läs gärna mer här: hallbarhetsklivet.se

Här nämns några konkreta saker vi valt att göra hos oss för att minska påverkan på miljön och för en mer hållbar vistelse samt vad vi försöker bidra med i vårt samhällsansvar:

  • När ni bor hos oss erbjuder vi endast ”stannastäd” på efterfrågan för att minska påverkan på miljön.
  • Vi stänger av vårt uteswimspa vintertid för att minska förhöjd elförbrukningen under kallare förhållanden. Vi reglerar tiden för användandet av vår bastu i relaxavdelningen då förfrågan är som störst.
  • Vi har 10 stycken laddstationer för att öka tillgängligheten för er som valt elbil – 
  • Vi uppmanar både gäster och medarbetare att släcka lampor i rum som inte används.
  • Självklart källsorterar vi sopor, kartong, papper, glas, plast, metall, batterier, och övrigt avfall. Vi mäter matavfall och jobbar ständigt på att minska på matsvinnet.
  • Vi undviker utskrifter på papper så långt det går. Tex skickar vi fakturor på mail eller elektroniskt istället för pappersfakturor.
  • Vi jobbar ständigt för att utveckla att de mesta ska finnas på plats på hotellet för att ni som gäst inte ska behöva ta er vidare – vi har både frisör – gym – aktiviteter för hela familjen så som minigolf – golfsimulator – frukost, lunch och kvällsrestaurang,  företag/hälsovård och mycket mer på plats i huset. 
  • Vi har kollektivtrafiken alldeles runt husknuten där gäster enkelt kan ta sig in till både Vänersborgs och Trollhättans centrum. Sommartid lånar vi även ut cyklar till våra hotellgäster.
  • Vi vill även nå utanför vår hotellverksamhet och bidra med den hjälp vi kan mot ett bättre samhällsansvar. I samarbete med Rotary Aurora i Vänersborg sparar vi värmeljus och kapsyler som blir till armproteser till barn i Thailand. Varje år under oktober och november månad sker försäljning av tex choklad där varje krona skänks vidare till Cancerfonden “Rosa Bandet” och Prostatacancerförbundet. Under december månad jobbar vi varje år med kampanjen “Ensam julgran söker” där vi uppmanar allmänheten att skänka julklappar. Vi samarbetar med lokala organisationer som delar ut dessa klappar vidare till medmänniskor i svåra situationer i vårt område.